Niemand is een professioneel CV schrijver

Oké toegegeven er zijn bedrijven die zich specialiseren in het maken van CV’s, maar hier heb ik het over sollicitanten die een CV maken om ermee te kunnen solliciteren.

Een goed CV maken is echter niet eenvoudig. Maak je een kort cv of maak je een lang CV. Eén A4’tje of wordt het een heel boekwerk. Welke informatie zet je erin en welke informatie laat je er uit?

Doorgaans maken mensen een CV waarmee ze alle sollicitaties uitvoeren. Maar eigenlijk is het handiger om het CV aan te passen aan de vacature waar je op solliciteert. Ik weet in ieder geval dat recruiters CV’s scannen op de kernwoorden zoals die in de vacature genoemd staan.  In andere gevallen wordt er gebruik gemaakt van geautomatiseerde systemen die deze scan automatisch uitvoeren.

Persoonlijk interview is essentieel

Als recruiter zal ik kandidaten altijd eerst zelf zien en spreken voor ik ze doorstuur naar de opdrachtgever. In het gesprek kan ik meer doorvragen over specifieke kennis en ervaring en, erg belangrijk, krijg ik een beeld of de kandidaat past binnen de organisatie.

Ik heb je in het verleden al meerdere kandidaten, goede kandidaten, gevonden die alleen op basis van hun CV niet ver zouden komen. Sterker nog; één van de kandidaten is (o.b.v. zijn CV) tot twee keer toe afgewezen door opdrachtgever, maar na mijn persoonlijk aandringen is de persoon toch op gesprek gekomen, aangenomen en hij is nu één van de topverkopers van het bedrijf.

“Taalvouten”

Maar waar moeten goed cv zijn dan aan voldoen? Het moet niet te lang zijn, leesbaar natuurlijk zonder taalfouten. Tegenwoordig zit op alle tekstverwerkers een spellingchecker, dus een cv hoeft geen taalfouten meer te hebben.Nu hangt het er natuurlijk ook wel vanaf naar welke functie wordt gesolliciteerd. Als taal een belangrijke factor is, dan zijn taalfouten en stijlfouten redenen om een CV gelijk terzijde te leggen.

Checklist CV

  1. De indeling is bij voorkeur in duidelijke blokken, waarbij het begint met de persoonlijke- en contact informatie. Een persoonlijk profiel met foto op het cv is ook altijd wel prettig om te hebben.
  2. Vervolgens moet het cv en duidelijk overzicht hebben van de vervulde functies, de werkzaamheden en de gevolgde opleiding van de kandidaat.
  3. Gevolgde cursussen en trainingen komen in een apart blok , aangevuld met de datum of het jaar waarin de training gevolgd is.
  4. Tot slot is een overzicht van de hobby’s ook altijd wel interessant.
  5. Probeer de totale lengte van het cv niet langer te maken dan twee á drie A4’tjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *