fbpx

Helpen verhuizen

Dit weekend heb ik mijn dochter helpen verhuizen. Van haar studentenkamer naar haar eerste echte ‘appartement’. Samen met anderen vormden we de hulptroepen die muren gingen witten, behangen, vloer leggen, schoonmaken, gordijnen ophangen, dozen sjouwen, etc. Natuurlijk moest er tussendoor nog een aanhangwagen geregeld, schroeven en pluggen gehaald net als kwasten/rollers, gordijnen kopen. En dat allemaal in winkels waar slechts een persoon met een karretje naar binnen mocht als er een ander uitkwam!

Noodtoestand

Zou zij dit in haar eentje moeten fiksen, dan was haar dat nooit gelukt. Ze had niet de tijd om alles te doen voor 1 mei het moment dat haar kamer leeg moet zijn. Bovendien zijn sommige spullen te zwaar/groot om alleen te tillen en met meer mensen kun je nog eens overleggen over bijvoorbeeld de kleur van verf, behang en gordijnen. Voor haar is deze situatie een soort van ‘noodtoestand’ zelfs wanneer je die ziet aankomen. Zo’n toestand vraagt om extra handen en denkkracht. En spullen. Een goede organisatie, planning en logistiek maken dat uiteindelijk het meeste op rolletjes verloopt. Met af en toe wat improviseren komt het uiteindelijk allemaal goed.

Voldoening

Aan het eind van iedere dag kijken we terug op de verrichte klussen: de muur die mooi behangen is, de verf, die na vier lagen eindelijk dekt, de gordijnen die heel goed passen bij het behang, etc. Het geeft een gevoel van voldoening en trots.
Tegelijkertijd merken we ook dat we moe worden. Het resultaat compenseert dat volledig. Het is superleuk om te zien dat je inspanningen beloond worden met een mooie inrichting en een dochter die superblij is met haar nieuwe woonplek.

Interim

Veel organisaties kennen ook dergelijke omstandigheden. Tijdelijke extra drukte die vraagt om extra handen, of denkkracht. Vooral in deze tijd waarin nieuwe, onbekende vraagstukken voorliggen die met ‘oude antwoorden’ niet zijn op te lossen. Het is juist dan zaak zo snel en zo goed mogelijk te reageren. Hoe eerder goede oplossingen worden gevonden hoe beter. Dat geeft direct opluchting en voldoening, maar vooral rust, structuur en ook op de langere termijn weer perspectief. Dan komt er weer positieve energie vrij en ondernemerschap die haar vruchten afwerpt.
Zo’n tijdelijk duwtje in de rug willen en kunnen wij graag bieden. Op allerlei manieren en over allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld financieel, organisatorisch, communicatief. Zowel op operationeel als strategisch niveau. We krijgen dingen voor elkaar met elkaar.

Net als we bij mijn dochter vertrekken wanneer het huis bewoonbaar is en ze het weer helemaal zelf kan, doen we dat bij u ook. De blijdschap die zij voelt gunnen wij u als ondernemer net zo.

About: