De nieuwe collega

Een gewaardeerd collega, toe aan een nieuwe uitdaging, heeft afscheid genomen en het heeft even geduurd, maar het team is weer compleet. De manager en één van de teamleden hebben de selectie gesprekken gevoerd en morgen komt de nieuwe collega.

Het teamlid is enthousiast over de nieuwe collega. Een gedreven iemand met de juiste papieren en ervaring. Het team is vol verwachting en nieuwsgierig wie er komt. Hoe ziet ze er uit en past ze in ons team.

Scenario 1

Wanneer de nieuwe collega binnenstapt, is een aantal teamleden verrast. Ze heeft niet de vriendelijkheid als de collega die vertrokken is. Ze lijkt wat afstandelijk en is wat mannelijk. Sommige hebben al snel de indruk dat het iemand is die wel een relatie zal hebben met een vrouw. Het is een heel ander type dan de collega die weg is gegaan. De meeste mensen reageren afwachtend, geven haar het voordeel van de twijfel. Eerst de kat uit de boom kijken, kijken hoe zij zich komende weken presenteert en hoe zij haar werk doet.

Scenario 2

Als de nieuwe collega binnenstapt zijn een aantal teamleden verrast. Het is een vriendelijke man, waarschijnlijk heeft hij Caribische roots. Hij heeft een iets gekleurde huidskleur en donker haar, spreekt goed Nederlands, maar met een accent. Door zijn vriendelijke optreden en spontane manier van doen zijn een paar collega’s enthousiast. Een enkeling denkt (stiekem) Caribische, dat betekent lui en onbetrouwbaar. Het grootste deel van het team is afwachtend. Iemand met Caribische roots zijn we in dit deel van Nederland niet gewend.

Scenario 3

In plaats van een vrouw meldt zich een man als nieuwe collega. Dit betekent dat er, in het uit vrouwen bestaande team, voor het eerst een mannelijke collega is. Op de eerste dag wordt hij door zijn collega’s kritische geobserveerd. In onderlinge gesprekken tussen collega’s wordt gegiecheld. De nieuwe collega probeert het luchtig op te pakken en maakt wat grapjes. Maar heel relaxed is de sfeer niet. Iedereen probeert zo gewoon mogelijk te doen, maar dit valt soms niet mee. De teamleden kijken ook naar elkaar, hoe verhoudt men zich naar deze nieuwe mannelijke collega.

Onbewust opzoek naar herkenning

Bij werving van medewerkers speelt op de achtergrond altijd een onbewust proces van herkenning. Het is heel menselijk dat we het liefste omgaan met mensen en collega’s waarin we iets van ons zelf herkennen. Die denken zoals ik denk en genieten van hobby’s die ik ook leuk vind. Herkennen we weinig van ons zelf in de nieuwe collega dan wordt dit ervaren als vreemd en op afstand. In de verschillende scenario’s zie je dit terug. Of een nieuw teamlid snel opgenomen wordt in het team heeft deels te maken met de mate van herkenning tussen mensen.

Anders is ook oké

In alle scenario’s reageren teamleden verschillend. Sommige mensen vinden verschillen tussen mensen juist spannend en een uitdaging. Zij zijn minder gericht overeenkomsten en zullen nieuwe collega’s eerder accepteren. Een hele menselijke reacties is eerst afwachten of de ander meer van zichzelf laat zien.

Integratie van de nieuwe medewerker

Ëén nieuwe medewerker is van betekenis voor het gehele team. Gerichte aandacht voor het proces van socialisatie binnen het team zal de integratie van de nieuwe collega bevorderen. Dit behoeft niet groots en intensief te zijn. Het is veel belangrijker dat er structureel aandacht is voor de sociale interacties binnen een team.

Aandachtspunten om de nieuwe collega te integreren in het team:

  • Een nieuw teamlid is nooit een kopie van de persoon die weg is gegaan
  • Elk team heeft ongeschreven gedragsregels, hoe kan de nieuwe collega deze leren
  • In welke mate zijn teamleden betrokken bij elkaar op de werkvloer en ernaast
  • Samenwerken heeft naast het feitelijk samen handelingen verrichten ook een sociaal aspect
  • Hoe is de inbedding van nieuwe collega’s georganiseerd
  • Wie is er verantwoordelijk voor een succesvolle inbedding

Meer weten?

Meer weten over dit onderwerp? Symion nodigt u uit voor een persoonlijk gesprek omdat we oog hebben voor elke klant. Maatwerk, of het nu werving en selectie is of dat het gaat om inbedding van nieuwe medewerkers in het team.

Marrie Stoffer kunt u bellen op 06 8394 1788 of stuur een mail naar marrie@symion.nl u kunt ook de site bekijken www.symion.nl

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *